• Βρίσκεστε εδώ:
  • Blog

Τη γνωρίσαμε από το YouTube, όπου κάθε εβδομάδα μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για το makeup και όχι μόνο. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά κυρίως στο εξωτερικό και ξεχωρίζει στο χώρο, πρόσφατα μάθαμε ότι το καλοκαίρι θα την έχουμε για πολύ λίγο κοντά μας.  Ο λόγος για την ταλαντούχα και εντυπωσιακή καλλιτέχνιδα, Makeup Artist & Youtuber, Κλαίρη Δημοπούλου.

Εμείς λοιπόν στο gettingmarried.gr αρπάξαμε την ευκαιρία να τη γνωρίσουμε καλύτερα και είναι μεγάλη μας χαρά να μοιραζόμαστε μαζί σας την υπέροχη δουλειά της.

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR

Από πού αντλείς έμπνευση;

Αν είναι να διαλέξω κάποια πηγή έμπνευσης απ'τον τομέα μου, τεράστιο έναυσμα μου έχει δώσει η δουλειά της celebrity & fashion makeup artist Lisa Eldridge, την οποία θεωρώ την επιτομή της σύγχρονης κομψότητας. Συνήθως όμως επηρεάζομαι περισσότερο από εικόνες ή ιστορίες φαινομενικά άσχετες με το μακιγιάζ, πχ από έναν πίνακα ή ένα μυθιστόρημα. Η ατμόσφαιρα τέτοιων έργων με βάζει στη λογική να δημιουργήσω κάτι δικό μου, αντί να αναπαράγω απλώς ένα όμορφο μακιγιάζ που μπορεί να είδα σε κάποιο περιοδικό.

 

Αν ήσουν τραγούδι θα ήσουν...

Το "Mysteries" της Beth Gibbons.

 

Μακιγιάζ για σένα σημαίνει...

Προσωπική έκφραση, πειραματισμός, ανανέωση, μεταμόρφωση - ανάλογα τη διάθεση!

 

Αισθητική & Makeup Artist...

Νομίζω αυτά τα δύο (οφείλουν να) βαδίζουν χέρι-χέρι. Η αισθητική ενός makeup artist είναι που στην ουσία παρέχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρά η τεχνική καθεαυτή. Κατά τη γνώμη μου η γενικότερη "ματιά" μας διαμορφώνεται μετά την κατάκτηση της τεχνογνωσίας. Συχνά η αισθητική μας μάς βρίσκει πρώτη, παρά εμείς αυτήν, είναι δηλαδή κάτι που έρχεται φυσικά και όχι βεβιασμένα, και όσο αγαπάμε το επάγγελμά μας και αποκτούμε εμπειρία σε αυτό, εξελίσσεται συνεχώς.

 

Γάμος για σένα σημαίνει...

Μια ηχηρή δήλωση αγάπης. Γνήσια δέσμευση και "πάντρεμα" ψυχών μπορεί να προκύψει, κατά τη γνώμη μου, χωρίς επισημοποίηση, αλλά είναι άκρως ρομαντικό το να βιώνει κανείς έναν έρωτα που ανυπομονεί να βροντοφωνάξει στους γύρω του, να γιορτάσει μαζί τους και να μοιραστεί αυτή τη χαρά μαζί με το ταίρι του και τον περίγυρό του.

 

Μινιμαλισμός στο γάμο...

Όσο περνούν τα χρόνια, συναντώ όλο και περισσότερους ανθρώπους που στρέφονται προς την απλότητα, τόσο στο νυφικό τους look όσο και σε πολλά ακόμη στοιχεία του γάμου τους. Πέρα από τη λιτή αισθητική (η οποία, νομίζω, ταιριάζει στην Ελλάδα πάρα πολύ, ειδικά σε νησιώτικους γάμους όπου το λευκό και μπλε του φυσικού σκηνικού συγκλονίζει και καθιστά το φορτωμένο διάκοσμο περιττό), είναι και πιο πρακτικό πλέον για τα ζευγάρια, απ'ό,τι ακούω, το να κάνουν επιλογές από τις οποίες λείπει η οπτική "φλυαρία".

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR

Δεξίωση ή Wedding Party;

Wedding party με χορό ως το πρωί, ασυζητητί!

 

Νυφικό ή Νυφικό Κοστούμι;

Ανάλογα τα γούστα! Οτιδήποτε λευκό ή παλ προσφέρεται για διαφορετικά είδη γαμήλιου στυλ, οπότε οι προοπτικές είναι ατελείωτες.

 

High Heels ή Flats;

Flats ή χαμηλό τακούνι, γιατί τα ψηλοτάκουνα πιστεύω κουράζουν/ χτυπάνε μετά από λίγο.

 

Πέπλο ή Coiffe;

Πάντοτε προτιμώ αιθέρια χτενίσματα και μαλλιά σχεδόν ρευστά, που αν λυθούν ή "χαλάσουν" θα φαίνονται και πάλι όμορφα σαν καταρράκτης, οπότε μάλλον όχι πέπλο.

 

Νύφη & μαύρισμα...

Η αντίθεση μεταξύ του ανοιχτόχρωμου φορέματος και της ηλιοκαμένης επιδερμίδας είναι για μένα πάρα πολύ εντυπωσιακή, εφόσον βέβαια η νύφη έχει τη δυνατότητα να μαυρίσει, γιατί και οι πολύ λευκές, αλαβάστρινες επιδερμίδες δείχνουν εξίσου υπέροχες. Προτείνω πάντοτε μαύρισμα απ'τον ήλιο, όχι solarium, αλλιώς spray tan ή fake tan μερικές ημέρες πριν, ώστε να μη χρειαστεί προϊόν που ίσως ξεβάψει στο φόρεμα την ημέρα του γάμου.

 

Νυφική Skin Care...

Περιεκτική και ήπια, ώστε να μη δημιουργηθούν αλλεργίες ή ερεθισμοί από άγνωστα προϊόντα τελευταία στιγμή. Αν κάποιος δοκιμάσει επαγγελματικό καθαρισμό σε αισθητικό, συστήνω να το κάνει αρκετές εβδομάδες πριν (τουλάχιστον 2-3) ώστε το δέρμα να έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει από τυχόν σπυράκια ή απρόβλεπτη αντίδραση μέχρι την ημέρα του γάμου. Μια μέλλουσα νύφη συνήθως ξέρει τις ανάγκες του δέρματός της, γνωρίζει πώς συμπεριφέρεται η επιδερμίδα της σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και καταστάσεις, άρα συνήθως την εμπιστεύομαι να εφαρμόσει τα βήματα με τα οποία η ίδια νιώθει άνετα (αρκεί αυτά να μην περιλαμβάνουν υψηλό δείκτη προστασίας καθώς, κατ'εξαίρεση για την ημέρα του γάμου, θα τον απέφευγα ώστε να μη ρισκάρω flashback στις φωτογραφίες).

 

Το ιδανικό νυφικό makeup για την Κλαίρη;

Αυτό που κάνει την κάθε νύφη να νιώθει ο εαυτός της. Αν στην καθημερινότητά της βάφεται ελάχιστα ή και καθόλου, πιθανότατα ένα φορτωμένο μακιγιάζ θα την κάνει να νιώθει σαν ξένη και να δείχνει αγνώριστη. Το ίδιο και το αντίστροφο - κάποια που κυκλοφορεί κάθε μέρα με βαθυκόκκινο κραγιόν, θα αισθάνεται σχεδόν γυμνή αν αναγκαστεί να φορέσει nude την ημέρα του γάμου της. Άρα ό,τι ευχαριστεί τον καθένα και τον κάνει να νιώθει άνετα είναι, κατά τη γνώμη μου, το ιδανικό νυφικό μακιγιάζ.

 

Statement makeup?

Γιατί όχι! Αν η προσωπικότητα το υποστηρίζει, τότε άνετα θα μπορούσε να βγει εκπληκτικό ένα statement makeup (πχ vintage look, ή βυσσινί κραγιόν, ή σκούρα smoky eyes).

 

Αγαπημένα χρώματα μακιγιάζ για τη νύφη;

Προσπαθώ να μην επιστρέφω στην κλασική και πολυφορεμένη παλέτα με τα γήινα χρώματα κάθε φορά, και να αντιμετωπίζω την κάθε νύφη σαν να είναι η πρώτη που καλούμαι να μακιγιάρω, συζητώντας για τις προτιμήσεις της και για το τι την κάνει να νιώθει μεγαλύτερη χαρά. Η ίδια αποφεύγω τα ψυχρά ροζ/λιλά καθώς θεωρώ πως είναι αρκετά ξεπερασμένα πλέον, και οι μπρονζέ τόνοι είναι σίγουρα η πιο ασφαλής επιλογή, αλλά οι πιθανές παραλλαγές σε ένα ουδέτερο μακιγιάζ είναι άπειρες, άρα για να μην καταλήγουν όλες μου οι νύφες με το ίδιο look, παίζουμε με τις αποχρώσεις όσο θέλουμε.

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR

Χρώμα ή όχι στα χείλη για μια νύφη;

Αν αυτό την εκφράζει, φυσικά!

 

Η συμβουλή σου σε μια νύφη;

Να μην αγχωθεί παραπάνω απ'όσο πρέπει. Είναι μια μέρα όπου θα πρέπει να συγχρονιστούν πολλά, αλλά πάνω απ'όλα ο γάμος της συμβαίνει για να τον απολαύσει.

 

Συμπλήρωσε τη φράση...

getting married......is just another chance to celebrate love.

Χαρείτε το στο έπακρο!

 

Για του λόγου το αληθές δείτε το πιο πρόσφατο makeup video που ανέβασε, στο οποίο μας δείχνει ένα συγκλονιστικό νυφικό -και όχι μόνο- μακιγιάζ!

Αν παντρεύεστε το καλοκαίρι σπεύσατε να τη βρείτε εδώ, αν δείτε τα video της θα καταλάβετε ότι δε χρειάζεστε ούτε δοκιμαστικό!

 

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR

 

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR

By Marianna

 

Βρες αυτό που ψάχνεις

Wedding

Bride

Groom

Reception

 

Διαβάστε επίσης

7 λόγοι για να οργανώσετε το γάμο σας αυτό το χρόνο!!

Digital πρόβα νυφικού!!

Bridal Spa at home!!

Tips Διακόσμησης του χώρου για την προετοιμασία της νύφης!

Περιποίηση Νύφης στο Σπίτι!

9 tips για την καλύτερη επιλογή νυφικού!!

Πώς θα μειώσετε το budget του γάμου σας?

Wedding bar

7 λόγοι για τους οποίους ο Wedding Planner είναι απαραίτητος

Wedding Site

Υποχρεώσεις Κουμπάρας - Κουμπάρου

Παντρεύομαι!!!!5+1 βήματα για να ξεκινήσεις σωστά!

SAVE THE DATE!

7 λόγοι για τους οποίους ο Wedding Planner είναι απαραίτητος

Wedding Site

 

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR